umay Logo

Neredeyiz

Etimesgut ve Sincan

+90 552 714 29 98 - +90 507 788 13 08

Hakkımızda

Patili Dostlarımızı Seviyoruz

Tüm Evcil Hayvanlar İçin Veteriner Hizmeti

44
33

Umay Veteriner Hakkında

Vizyon Misyon Değerler

Misyonumuz

Umay Veteriner Kliniği olarak misyonumuz, evcil hayvanlarınıza modern, güvenilir ve erişilebilir veteriner hizmetleri sunarak, onların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamaktır. İster acil bir durum, ister rutin bir kontrol olsun, profesyonel ve deneyimli ekibimizle, evcil dostlarınızın her zaman yanındayız.

Vizyonumuz

Evcil hayvanların sağlığı ve refahını en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen bir lider olmak; yenilikçi uygulamalar, sürekli eğitim ve teknolojik gelişmelerle veteriner hizmetlerinin sınırlarını genişletmek. Toplumda hayvan haklarına dair farkındalığı artırarak, hayvanlar ve insanlar arasındaki bağı güçlendirmek.

Değerlerimiz

Şeffaflık: Hizmetlerimizde ve iletişimimizde her zaman açık ve dürüst olmak.
Merhamet: Tüm evcil dostlarımıza karşı anlayışlı ve sevgi dolu bir yaklaşım sergilemek.
Mükemmellik: Sürekli eğitim ve gelişimle, alanımızdaki en yüksek standartları sağlamak.
Sürekli İnovasyon: En yeni veteriner tekniklerini ve tedavilerini uygulayarak, hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmek.

Evcil Hayvanlar

Bizi Tercih Edenler

0 +

Başarılı Tedavi

Cerrahi Operasyon

+ 0

Uzman Kadro - Tam Donanımlı Ekipmanlar

Ankara'nın Her Köşesinde Uzman Veteriner
Etimesgut, Sincan, Eryaman, Elvankent, Yenimahalle'de Yanınızdayız

Umay veteriner kliniği uzman kadrosu ve son teknoloji donanımlı ekipmanları ile Ankara veteriner, Etimesgut veteriner, Sincan veteriner, Eryaman veteriner, Elvankent veteriner, Yenimahalle Veteriner olarak dostlarımızın sağlığı ve mutluluğu adına sizlere hizmet vermektedir.

01.

Bize Ulaşın

Bize Ulaşın

Doğru tedavi ve diğer tüm hizmetler için bize ulaşın

02.

Doğru Teşhis

Doğru Teşhis

Uzman kadromuz ve donanımlı ekipmanlarımız ile doğru teşhis

03.

Tedavi Sonrası Takip

Tedavi Sonrası Takip

Tedavi tamamlandıktan sonra tedavi seyrini takip

04.

Her Zaman Ulaşın

Her Zaman Ulaşın

Bizi acil durumlarda her zaman arayabilirsiniz

Ankara Umay Veteriner Kliniği

Doğru Tedavi Sağlıklı Yaşam

Hijyene, bilim ve teknolojideki gelişmelere önem veriyoruz. Amacımız sevimli dostlarımızın sadece muayenesini, tedavisini yapmak değil.
Bunları yaparken onların rahat ve mutlu olmalarını da amaçlıyoruz.

Dilek TEKYİĞİT ÖZÇOBANOĞLUDr. Veteriner Hekim

Umay Veteriner Kliniği kurucu ve sorumlu veteriner hekimi Dilek TEKYİĞİT ÖZÇOBANOĞLU 1992 yılında Adana’da doğdu. 

İlköğretimini Adana Cebesoy İlköğretim Okulunda, ortaöğretimini Mersin Pirireis İlkokulunda, lise eğitimini ise İçel Anadolu Lisesinde tamamladı. 

2010 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Veteriner Hekimliği öğrenimine başladı. 

Öğrenim süreci boyunca çeşitli veteriner kliniklerinde ve büyükbaş çiftliklerinde stajını yapmıştır.

2016 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olup aynı yıl Parazitoloji Anabilim Dalında doktora eğitimine başlamıştır. 

Seminer ve yeterlilik dönemini başarıyla tamamlamış olup tez dönemi ile birlikte doktora eğitimini 2022 yılında tamamlamıştır.

Ankara’da ve memleketi Mersin’de çeşitli klinik ve polikliniklerde veteriner hekim olarak çalışmıştır. Şuan Ankara Eryaman’da bulunan Umay Veteriner Kliniği’nde can dostlarımız için mesleğini severek yapmaya devam etmektedir.

Katıldığı Konferans, Sempozyum ve Toplantılar

II.Uluslararası Veteriner Bilimsel Araştırma ve Uygulama Öğrenci Kongresi 17-19 Nisan 2019

Doktora Tezleri

ANKARA MERKEZ İLÇE PARK VE BAHÇELERİNİN KEDİ-KÖPEK HELMİNT YUMURTALARI İLE KONTAMİNASYONU

Yayınlar

UFUK E, ÖZBAKIŞ-BECERİKLİSOY G, DANYER E, TEKYİĞİT D, SARIMEHMETOĞLU HO (2019). İki Altın Çakal’da (Canis aureus Linnaeus, 1758) Bulunan Helmint Enfeksiyonları ve Zoonotik Önemi. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 30(1), 82-86.

Uluslararası bilimsel

toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeding) basılan bildiriler
TEKYİĞİT D. “Köpek ve Kedilerdeki Toxocara Türlerinin Tedavisi ve Koruma- Kontrolü” II.Uluslararası Veteriner Bilimsel Araştırma ve Uygulama Öğrenci Kongresi 17-19 Nisan 2019.

Yazılan Uluslararası Kitaplar & Kitaplardan Bölümler

DOĞANAY A, ALABAY M, YILDIZ K, VURAL G, ÖZBAKIŞ G, AŞTI C, TEKYİĞİT D (2019). HELMİNTOLOJİ PRATİĞİ. Ed: Prof. Dr. Ahmet Doğanay. Ankara Nobel Tıp Kitap Evleri, Ankara.

Kedi ve köpeklerde tüy dökülmesi, evcil hayvanlarda en sık rastlanan problemlerden biri olmaktadır. Tüy dökülmelerinin birçok nedeni olabilmektedir. Bunlardan birincisi fizyolojik sebeplerdir. Doğal nedenlerden kaynaklanan bu tarz dökülmeler genellikle mevsim değişikliklerinden kaynaklanmaktadır. Bahar ayları bütün kedi ve köpekler için tüy değiştirme zamanlarıdır ve doğal olan biyolojik bir olaydır.

Bunun dışında, bazı hastalıkların belirtisi sonucu tüy dökülmeleri de gözlenmektedir. Buna sebep olan başlıcan etkenlerden biri dış parazitlerdir. Kedi ve köpeklerde pire, kene ve bitlerin yol açtığı tüy dökülmeleri de olmaktadır. Mantar enfeksiyonları ve uyuz hastalığı da kedi ve köpeklerde aşırı tüy dökülmesine neden olabilmektedir. Bunların dışında kedi ve köpeklerin sağlıksız beslenmesi, gıda alerjileri, sürekli aynı tarz besinler ve kalitesiz mamalar kedi ve köpeklerde tüy dökülmelerinin diğer nedenleri arasındadır.

Can dostlarımızın stresli bir hayat yaşamaları da tüy dökülmelerine yol açmaktadır. Düzensiz ve huzursuz bir ortamda olan evcil hayvanlar tüylerini aşırı dökebilirler. Tüy dökülmelerinin neden kaynaklandığını bulmanın en sağlıklı yolu ise, veteriner hekiminize danışmaktır

Hayır… Düzenli iç parazit ilacı yapılan kedi/köpeğin tüyünün herhangi bir kist yapıcı özelliği yoktur.  Halk arasında kist hastalığı olarak bilinen bu hastalığın etkeni, Echinococcus granulosus adı verilen bir parazittir. Bu parazitin esas kaynağı köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanlardır. Ancak, sıklıkla köpeklerdir. Parazit köpeklerin ince bağırsaklarında yaşar. Hastalık köpek dışkısı ile atılan yumurtalar ile insana bulaşır. Alınan bu yumurtalar, kan ve lenf yoluyla öncelik sırasıyla karaciğer, akciğer ve diğer organlara yerleşerek kist formunda yaşamlarını sürdürürler. Hastalıktan korunmak için; evcil hayvanlar yılda en az dört kez iç parazitlere karşı ilaçlanmalıdır.

Dişi köpek kısırlaştırma operasyonu için en uygun zaman ilk kızgınlıktan hemen öncedir. İlk kızgınlık yaşanmadan yapılan dişi köpek kısırlaştırma operasyonları ile evcil hayvanlarımızın ileride yaşayabilecekleri meme ve rahim tümörlerinin önüne geçilebilmektedir.

Erkek köpekler için en erken zaman yetişkinlik çağına eriştiği aylardır. Yaklaşık olarak 7.aydan sonra kısırlaştırma operasyonu yapılması uygundur.

Dişi kediler için en uygun kısırlaştırma zamanı 6-10 aylık yaş aralığıdır. Bu aralıkta daha hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak onun ileride yaşama ihtimali olan rahim enfeksiyonları, meme ve rahim tümörlerinin önüne geçmektedir.

Erkek kediler 6-9 aylık yaşını doldurduktan sonra çiftleştirme isteğiniz yok ise kısırlaştırılabilir. Bu sayede testis tümörleri, prostat, aşırı tüy dökülmesi gibi birçok sağlık sorunun önüne geçilmiş olunur.

Mikroçipi basitçe anlatmak gerekirse benzersiz bir kimlik numarası taşıyan basit elektronik devreler grubudur.  Çipteki benzersiz tanımlayıcı numara, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sistemine TC kimlik numaranız üzerine işlendiği zaman Türkiye’deki tüm veteriner klinikleri tarafından erişilebilir hale gelir. Bu numaralar sayesinde kayıtlı olunan sistemde hayvanın özel bilgileri ile sahibinin bilgilerine rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Yani bu çipler vasıtasıyla kaybolması muhtemel hayvana bir kimlik kazandırılmış olur. Böylece olası bir kayıp durumunda evcil hayvanın tespiti daha kolay bir şekilde yapılacaktır. Mikroçipin boyutu isminden de anlaşılacağı üzere son derece küçüktür. Evcil hayvanların deri altına implant edilen mikroçipler, yaklaşık bir pirinç tanesi kadardır. Bu yüzden de implant işlemi tamamlandıktan sonra evcil hayvanlar, mikroçipin varlığını hissetmezler. Köpekler için 2021 sonu, kediler ve gelincikler için ise 2022 sonuna kadar mikroçip uygulaması yapılması yasal zorunluluk haline gelmiştir.

Evcil hayvanınızın aşılarını yaptırmaya başlamadan önce parazit tedavisi uygulanmalıdır. Paraziter enfeksiyonlar dostlarınızın bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına neden olur. Parazit tedavisi yapılmamış kedi ve köpeklerde yapılan aşılar etkili ve güvenli değildir.

Aşılar, bulaşıcı ve bazen ölümcül olan hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Bazı aşılar zorunluyken bazılarının yapılması tavsiye edilir. Yeni yavru köpeğiniz için doğru aşılama programına sahip olduğunuzdan emin olmanız çok önemlidir. 

Temel aşılar: Canine Parvovirus 2 (CPV) , Canine Distemper Virus (CDV) , Canine Adenovirus (CAV 2) Parainfluenza Virüs (CpiV) , Leptospira. Bordatella bronchiseptica, Corona ve Kuduz aşısıdır.Temel aşılarda belirtilen etkenlerin birçoğu Karma aşı olarak yapılmaktadır.

 

”Yavru köpek aşı takvimi”

6-7. haftalık yaşta:  Dışkı muayenesi + antiparaziter tedavi (Gerekli ise tekrarlar)

  1. haftalık yaşta: Karma 1

9 haftalık yaşta: Bordatella bronchiseptica 1

10 haftalık yaşta: Corona 1

11 haftalık yaşta: Karma 2

12 haftalık yaşta: Bordatella bronchiseptica 2

13 haftalık yaşta: Corona 2

14 haftalık yaşta: Kuduz

Kediler için ise temel aşılar tüm yavru ve yetişkin kedilere uygulanması önerilen, en sık karşılaşılabilecek hastalıklara karşı koruma sağlayan aşılardır. Kedi aşılama takvimi içerisinde yer alan temel aşılar karma aşı, kuduz aşısı ve lösemi aşısı olarak sıralanmaktadır.

 

”Yavru kedi aşı takvimi” 

6-8 haftalık yaşta:  Dışkı muayanesi + antiparaziter tedavi

8-10 haftalık yaşta: Karma 1

9-11 haftalık yaşta:  Lösemi 1

10-12 haftalık yaşta: Karma 2

11-13 haftalık yaşta: Lösemi 3

12- 14 haftalık yaşta: Kuduz